Kansallisgalleria - Taidekokoelmat

Kokoelmat

Kansallisgallerian kokoelmaa voisi kuvailla kokoelmien kokoelmaksi. Museon omien hankintojen lisäksi kokoelmassa on erikokoisia lahjoituskokoelmia. Jokaisen takana on tarina.

Seuraavassa niistä valikoima, jossa on pyritty huomioimaan suuret ja pienet, uudet ja vanhat lahjoitukset sekä yksityisten keräilijöiden elämäntyö.

Muita kokoelmia

Aappo M. Kähösen lahjoituskokoelma, Ahlströmin kokoelma, Alfred Kordelinin Säätiön talletuskokoelma, Anitta Kauramäki-Harju, Antellin kokoelmat, Antellin kokoelmat; Collanin kokoelma, Antellin kokoelmat; Ramsayn testamenttikokoelma, Arvid Souranderin lahja, Ateneumin ystävien kokoelma, August ja Lydia Keirknerin taidekokoelma, Aune Lindströmin kokoelma, Carl von Haartmanin testamenttikokoelma, Edvard Richterin ja Mandi Karnakoski-Richterin testamenttikokoelma, Eila ja Kalevi Virkkalan kokoelma, Eino Mikkolan exlibris-kokoelmat, Eric Idestamin kokoelma, Erkki Ryhäsen kokoelma, Ernst ja Eila Mether-Borgströmin kokoelma, Ernst Kielenbeckin kokoelmat, Ester ja Jalo Sihtolan Taidesäätiön lahjoituskokoelma, Finnvera, Gerda ja Salomo Wuorion kokoelma, Göhlen kokoelma, Gösta ja Bertha Stenmanin lahjoituskokoelma, H. F. Antellin testamenttikokoelma, Hans Beyer Tobiesenin testamenttikokoelma, Helsingin yliopisto, Herman ja Elisabeth Hallonbladin kokoelma, Hjalmar Linderin lahjoituskokoelma, Holger ja Anita Sprangerin testamenttikokoelma, Hovingin kokoelma, Ivar Hörhammerin lahjoituskokoelma, Jonathan Moorhousen lahjoituskokoelma, Kaisa ja Unto Koistinen, Kalle Koroma, Kansan Sivistysrahaston Päivi ja Paavo Lipposen rahaston taidekokoelma, Katarina ja Leonard Bäcksbackan lahjoituskokoelma, Kiasman tukisäätiö, Kiasman tukisäätiö / Timo Miettinen, Kiasman ystävät ry., Kokoelma Igor Eriksson, Kokoelma Montgomery, Markus Heikkerön arkisto, Markus Heikkerön kokoelma, Matti ja Tellervo Waskilammen kokoelma, Mukka, O. W. Klinckowströmin taidekokoelma, Pieraccini säätiö, Pirkko Pasanen, Porkkana r.y. - Morot r.f., Reino Iltasen kokoelma, Risto Vilhunen, Ritva ja Erkki Laaton kokoelma, Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelma, Ror lahjoituskokoelma, Rudolf ja Emilie Geselliuksen testamenttikokoelma, Sara Hildén, Satu Rautiaisen lahjoitus, Skopin kokoelma, Suomen Säästöpankki Oy:n taidekokoelma, Susanne Lindgrénin lahjoituskokoelma, Taidesäätiö Merita - Konststiftelsen Merita - Art Foundation Merita, Tellervo ja Matti Waskilammen kokoelma, Torvinin kokoelma, Tuomo Sepon kokoelma, Utagawaha Monjinkai Societyn lahjoituskokoelma, Valtion kopiokokoelma, Victor Hovingin testamenttikokoelma, Victoria Laurellin testamenttikokoelma, Viiva ja väri -ryhmän arkistokokoelma, Yrjö ja Nanny Kauniston kokoelma